Sowieso Koffie in Breda

Sowieso Koffie Breda

Tijd voor weer een hele toffe hotspot! Dit keer Sowieso Koffie aan de Nieuwstraat in Breda. Die ene straat die iedereen altijd vergeet als ze de binnenstad van Breda gaan verkennen maar wij beloven je – hier moet je heen! Een hele fijne koffietent, prachtig ingericht (voor alle interieur-liefhebbers) en je kan er ook nog los gaan op allerlei zoetigheden zonder dat je verkeerde suikers of andere toegevoegde rotzooi binnenkrijgt. Need I say more?

Voordat we je laten mee genieten van al het lekkers wat ze bij Sowieso koffie hebben of jullie een beter beeld geven van de zaak zelf – stellen we je graag eerst even voor aan Jop! Jop is de eigenaar van Sowieso Koffie en op een zonnige zondagmiddag kwamen we hem een beetje overvallen in de zaak. Sorry Jop! Na die eerste keer genieten van de carrot cake en heerlijke brownie konden we het natuurlijk niet laten om deze hele fijne plek uit te lichten op ons blog! Heel vervelend vonden we het dan ook dat we nóg een keertje terug moesten komen.

Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda

Zelden hebben we een ondernemer zó enthousiast gezien over zijn eigen gecustomizde kartonnen bekertjes voor coffee to-go. Maar die kleine dingen, dat enthousiasme, is werkelijk in de hele zaak terug te vinden. Van het koffie branden van de bonen, tot elk groen plantje wat de zaak zo doet oplichten. Als je op zoek bent naar een oase van rust met een knusse gezelligheid en een heerlijke binnentuin; dan ben je bij Sowieso Koffie absoluut aan het goede adres!

Dat gezegd hebbende kunnen we nu eindelijk door naar al het lekkers wat ze hier verkopen. Bananenbrood, carrot cake, brownies, chocolade-kokos-balletjes, verse sapjes, heerlijke koffie en all day breakfast. Het lijstje met allerlei heerlijks is eindeloos te noemen. Wij weten in ieder geval waar we de volgende keer onze vrije middagen in het zonnetje gaan doorbrengen. Dankjewel Jop voor de gastvrijheid, de frisse gember theetjes en ijskoffies to-go. Tot de volgende keer!

Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda
Sowieso Koffie Breda

Sowieso Koffie is te vinden op Nieuwstraat 46 in Breda.
Openingstijden:
di-za: 09:00 – 17:30 uur
zo: 11:00 – 17:00 uur

Kijk altijd even op de Facebook van Sowieso Koffie om te kijken of het open is, soms is Jop een dagje koffiebonen branden!

Er worden bij Sowieso Koffie ook regelmatig vegan pop-up diners van Vegan Monkey en muziekavondjes van Sofar Sounds georganiseerd. Nog meer reden om een keer een bezoekje te brengen! Wie gaan er een keertje mee taart eten bij Jop?

Misschien vind je dit ook leuk: